Verfwinkel

Heeft u een nieuwe woning die geschilderd moet worden? Of is uw huidige woning toe aan een nieuw likje verf, dit kan zowel binnen als buiten zijn. Verf doet wonderen, uw woning zal er snel weer mooi uit zien.

Voorbereiding

Voordat u gaat verven, moet u het te verven onderdeel goed voorbereiden. Als u bijvoorbeeld een deur moet verven, moet u de deur goed schuren en ontvetten. Daarna is het goed om eerst een grondlaag aan te brengen. Als deze goed gedroogd is, moet u deze weer schuren en ontvetten. Daarna kunt u de juiste kleur aanbrengen.

Welk soort verf?

Voor elke ondergrond heeft u andere verf nodig. Ook is er een verschil voor binnen- of buiten gebruik. Als u bijvoorbeeld kaal hout wat buiten staat van een kleurtje wilt voorzien, dan is buitenbeits een goed middel. Ook kunt u hier kiezen voor een combinatie van grondverf en hoogglansverf (hoogglans is harde verf en daardoor heel geschikt voor buiten). Wilt u binnen in uw huis iets verven, dan is acryllak een goed middel. Het voordeel hiervan is dat u het niet zo erg ruikt, dat is erg fijn als u het bijvoorbeeld in uw slaapkamer gebruikt, zo hoeft u niet in een verflucht te slapen. In een verfwinkel kunnen zij u hierover heel veel vertellen, maar ook online kunt u veel informatie vinden.

Kleur

Bent u op zoek naar een specifieke kleur, maar kunt u deze niet vinden? In een bouwmarkt hebben zij meestal verfmengmachines. Zij kunnen elke kleur perfect namaken.

Waar verf kopen?

Verf kunt u online kopen, bij een bouwmarkt en uiteraard ook bij een speciaalzaak. Kijk bijvoorbeeld bij Maassen Doe het Zelf.

Hulpmiddelen

Om goed te kunnen verven heeft u goede kwasten nodig. Het is handig om een kwast een nacht in het water te zetten voordat u deze gaat gebruiken. Eventuele losse haartjes komen zo uit de kwast en deze komen dan niet op uw mooie schilderwerk terecht. Als u een muur wilt verven, is een verfroller een handig hulpmiddel. Dit werkt sneller en handiger op een muur. Ook is het handig om sommige delen af te plakken. Laat afplaktape echter niet te lang ergens op zitten, anders kan het voorkomen dat deze lastig te verwijderen is. Als u raamkozijnen of deuren geverfd heeft, kunt u de ramen naderhand nalopen met een verfkrabber. Zo haalt u kleine stukjes verf van het raam af en zie het er netter uit.

Dus heeft u een schilderklus? In een verfwinkel kunnen zij u heel goed adviseren over de juiste verf en hulpmiddelen. Met de juiste spullen is u klus snel en goed geklaard! Veel succes en plezier!


Delen